Közösségépítő Babamasszázs anyukáknak és gyermeküknek

Kedves Anyukák!

 

Háber Kinga vagyok, kisgyermekes édesanya. 🙂 Aki már járt nálam, tudja, hogy könnyen egy hullámhosszra tudok kerülni a gyerekekkel a legkisebbektől a nagyobbakig. 🙂 Ezt a készségemet igyekszem a babamasszázs alkalmak során is kamatoztatni.

Mivel szeretnék többet adni egy „sima” babamasszázsnál?

Nem csak célommá, de szenvedélyemmé vált, hogy mi anyukák tartsunk össze, segítsük egymás és szuper közösségeket alakítsunk ki. Lehet, hogy velem van a gond, de én eddig amikor babás közösségekbe jártam (legyen ez anya-baba torna vagy ringató, stb.) úgy éreztem, hogy bár lenne igényünk egymást megismerni, ezek az alkalmak nem adtak rá lehetőséget. Pedig milyen szuper lenne hosszútávú kapcsolatokat kialakítani olyan anyukákkal, akiknek hasonló korú a babájuk, mint a miénk, nem? 🙂 

Úgyhogy a babamasszázs alkalmak során vezetett beszélgetések által az anyukák is lehetőséget kapnak egymás megismerésére. 🙂

Hogyan épül fel tehát egy babamasszázs alkalom?

Egy alkalom bruttó 75 perc az alábbiak szerint:

  • Érkezés legkorábban 5 perccel az időpont előtt
  • Az első 10-15 percben főzök mindenkinek egy finom teát, leülünk és bemutatkozunk, kicsit megismerjük egymást. Addig a babák maradhatnak is a hordozójukban.
  • Utána kezdjük el magát a masszázst, ami körülbelül 30-40 percet fog igénybe venni egy alkalommal.
  • Ezt követően a maradék időben a babák is kicsit ismerkedhetnek egymással, az anyukák pedig szabadabban is tudnak majd beszélgetni, de minden alkalomra igyekszem valamilyen kérdéssel is készülni, hogy véletlenül se csöndben üljünk egymás mellett. 🙂

Milyen típusú masszázsok közül választhatsz?

  • Thai babamasszázs: A babák ruhában lesznek, nem vetköztetjük őket. Első alkalomra mindenképpen ezt javaslom! Amennyiben később olajos masszázsra is hoznád jelezd, és végzünk a bőrén allergia tesztet. A thai névtől ne ijedjetek meg, gyakorlatilag annyiban hasonlít a felnőtt thai masszázsra, hogy ruhában végezzük, de nem fogunk semmilyen durva mozdulatot végezni a babákon, éppen ellenkezőleg. 
  • Olajos babamasszázs: Ha már végeztünk allergia tesztet és minden rendben volt, akkor ilyen típusú alkalomra is várlak titeket szeretettel! 🙂 Pocakfájós babáknak kifejezetten ajánlom, mert kif. pocakfájásra hatásos illóolajjal is készülök nektek. Ezeken az alkalmakon a babákat pelusra vetkőztetjük, és a babamasszázs során a babák bőrébe masszírozzuk az erre kifejlesztett speciális olajat. 
  • Egyéni alkalom: Ezeken az alkalmakon csak te és a babád jöttök, ilyen esetben én leszek a beszélgetőpartner. 🙂 6 hetes kor alatt ezt javaslom, a későbbiekben is akkor, ha a személyiségedhez ez jobban passzol.
  • Kiscsoportos alkalom: 3 szülő + a babája + én 🙂 Egy alkalomra maximum 3 szülőt várok majd a babájával. Úgyhogy abszolút nem az a cél, hogy elaprózodjunk, klikkesedjünk, hanem az, hogy akik ott vagyunk megismerjük egymást. 🙂

Amennyiben ikrekkel jönnél, jöhetsz egyéni és kiscsoportos alkalomra is, de jelezd előre kérlek! Ilyenkor én fogok neked segíteni foglalkozni az egyik babával. Apukákat sajnos nem tudunk beengedni, mivel anya-baba társaságokat szeretnénk alapvetően építeni. 🙂 Amennyiben apukával szeretnéd megtapasztalni a babamasszázst (akár egy gyerek mellől is), javaslom, hogy keress Pécsen más trénert, vagyunk egy páran, akár házhoz is többen mennek. 🙂 

Kik jöhetnek babamasszázsra?

Egészséges, 14 napnál idősebb babák jöhetnek elsődlegesen 1 éves korig. 

Megfázás, láz, hányás, stb esetén a masszázs nem ajánlott! Ilyen esetben kérlek ne gyertek! Nem csak a saját babádnak teszel vele rosszat, de más babákat is megfertőzhettek! 

Amennyiben nem vagy biztos benne, hogy babádat szabad-e masszírozni, kérlek érdeklődj a védőnőnél, gyermekorvosnál. 

A babamasszázs jótékony hatásai:

  • Erősíti az anya-baba kapcsolatot
  • Segít a babának ellazulni, ami javíthatja az alvását, étvágyát, immunrendszerét
  • Elősegíti az egészséges növekedést (koraszülött babáknál különös jelentősége van ennek)
  • A keringési és emésztőrendszer stimulálása által segítheti a székrekedés, gázos-görcsös állapotok megszűnését
  • Lazítja az izmokat
  • Enyhíti a fogzással kapcsolatos panaszokat
  • stb… még rengeteg jótékony hatása van, szerintem a felsoroltak a legfontosabbak. 🙂 

Hogyan készülj a babamasszázsra?

A babát nem szabad teligyomorral masszírozni, az utolsó evéstől min. 45 percnek el kell telnie.

Amiket érdemes hoznod:

  • Saját textilpelenka/takaró/törölköző, amit a baba alá terítesz. +1 olajos masszázs esetén, amivel felülről takargatod. Amennyiben a babád szereti, ha a feje alatt is párna van, úgy plusz egy összehajtott textil pelenkát alá tudsz helyezni. 
  • Tápszert/szoptatáshoz szükséges dolgokat, tisztálkodási kiegészítőket (pelenka, popsikrém), cumi, saját nyunyika. – Elképzelhető, hogy a masszázs során a gyermeked mégis megéhezik vagy valami bánata van, ekkor a masszázst nem erőltetjük, a lényeg hogy ő is jól érezze magát, úgyhogy nyugodtan el tudod bármikor látni! 

Helyszín:

Pécs belvárosában a Kereskedők Háza Római szintjén várlak Titeket, a Kinga Studióban, ami amúgy egyben a fotóstúdióm is, de ilyenkor a babamasszázsra kicsit átalakítva fog várni minket. 🙂

Kinga Studio, Pécs Kereskedők Háza Római Szint

+36308755606
info@kingastudio.hu

 

Facebook csoport!

A könnyebb kapcsolódás érdeklében létrehoztam egy fb csoportot is, csatlakozz ITT

Árak

A kiscsoportos babamasszázsok ára egységesen 3000Ft/anyuka.

Bepótolva a májusban elmaradt alkalmakat, az okt. 3.-ai alkalom INGYENES, továbbá az okt. 10.-ei FÉLÁRON lesz (1500Ft/anyuka). Ennek fényében jelentkezzetek! 🙂 

Betegség esetén kérlek mondd le a lefoglalt időpontot! Ennek értelmében elképzelhető az is, hogy én fogom lemondani, ha én betegszem meg!

Amennyiben már meggyógyultál (nem folyik az orrod, nem köhögsz), de még a hangod nem tökéletes, fertőtleníts kezet és húzz maszkot, úgy részt vehetsz az alkalmakon.

Kérlek vigyázzunk egymás – főleg a kisbabák egészségére, köszönöm! 🙂 

(Ha nekem kell lemondanom, mindenképpen fogok emailt küldeni, úgyhogy figyeljétek az emailjeiteket!)

Az időpontfoglaló felületen a babamasszázs alkalmak mellett császár hegre helyezett kinesio tape-re is tudtok időpontot foglalni. Az alap elképzelés az, hogy a masszázsok előtt-után 1-1 tape felragasztására van idő, így ha véletlen úgy foglalnátok időpontot, hogy az keresztbe vág egy masszázs alkalmat, akkor foglak keresni, hogy hova módosítsuk. Köszi!

Figyelem! A stúdióban babakocsi tárolására korlátozottan van csak lehetőség, így kérlek ha van rá módod ne babakocsival érkezz. Ha azzal jössz, akkor pedig hozz egy bicikli zárat, amivel biztonságosan le tudod zárni, és az üzlet előtt, az üzletházban tudod hagyni.

Időpontfoglaláshoz

500Ft kedvezmény!
Sajnos most nem nyertél.
Talán legközelebb..
Közel volt, de nem nyert!
1000Ft kedvezmény!
+2 retusált képet kapsz
Most nem nyertél.
Ma nincs szerencséd.
Nem sokon múlt..!
5000Ft kedvezmény!
Most nem nyertél.
Ma nincs szerencséd.
Pörgess és nyerj kedvezmény kupont Karácsonyi fotózásra akár 5000Ft értékben!
Add meg az email címedet és nyerj! Itt a lehetőség, hogy kedvezményt szerezz Karácsonyi fotózásodra! :) 
Egy játékos csak egyet pörgethet, a kuponkódot jegyezd meg, mert emailban nem fogod megkapni! :) A pörgetés után 72 órád van felhasználni a kapott kuponkódot.
Scroll to Top